De wijkagent is een ervaren politieagent. Samen met zijn collega’s van het basisteam, zoals surveillanten en rechercheurs werkt hij aan een veilige wijk door handhaving en opsporing. Vaak is de wijkagent een eerste aanspreekpunt in de wijk en een bekend gezicht. Hij kent veel inwoners en ondernemers en spreekt regelmatig met hen. Door al die contacten weet hij wat er speelt in de wijk en kan hij in een vroeg stadium problemen oplossen en liever nog, voorkomen. Veel wijkagenten zoeken actief contact met de inwoners van hun wijk en hebben bijvoorbeeld een spreekuur of werken regelmatig op een centrale plek in de wijk .
De samenleving digitaliseert en vraagt om een politie die waakzaam en dienstbaar is in de fysieke wereld en de digitale wereld. Veel wijkagenten zijn daarom actief op sociale media en kunnen via deze platforms zien wat er speelt, hebben er contact met inwoners en geven inzicht in hun werk.
Bij spoed belt u 112. Ook bij verdachte situaties belt u 112, bijvoorbeeld als mensen zich verdacht ophouden in portieken. Valt u iets bijzonders op? Onbekenden die regelmatig bij u in de straat parkeren? Denkt u dat er vanuit een woning drugs verhandeld wordt of dat er wiet gekweekt wordt? De wijkagent wil dat graag weten. Noteer het tijdstip waarop u iets verdachts zag, kentekennummers, signalementen, alles wat kan helpen om een verdachte op te sporen. Daarmee helpt u mee om de veiligheid in uw wijk te vergroten.
Ga naar de site en typ ‘wijkagent Nijmegen’ in. U krijgt dan een lijst met wijkagenten te zien met diens wijk. Elke wijkagent heeft een eigen informatiepagina. Daar vindt u een contactformulier dat u kunt invullen. Ook staan op deze pagina eventueel verwijzingen naar social media. U kunt uw wijkagent ook bellen via 0900-8844 of kunt hem op straat aanspreken. Ook kunt u via de site chatten met een wijkagent.
Wegwijzer024 is een initiatief van Sterker sociaal werk. De website dient als platform om het voor inwoners van Nijmegen makkelijker te maken om hulp en activiteiten in de buurt te vinden.
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld
Ontwikkeld door: Sociaal Domein in Kaart