logo ww024

Arts voor Verstandelijk Gehandicapten (AVG) De Praktijk

In De Praktijk worden mensen met verstandelijke beperkingen door een Arts voor Verstandelijk Gehandicapten (AVG) geholpen. De AVG-praktijk ondersteunt de huisarts bij goede medische zorg en begeleiding aan patiënten. De AVG kent de gezondheidsproblemen waar mensen met verstandelijke beperkingen mee te maken krijgen en is gewend om met hen om te gaan. Daarom weet deze arts waar hij/zij op moet letten. Een AVG luistert goed, heeft meer tijd voor de patiënt, herkent problemen eerder en geeft zorgvuldig advies. 

Het spreekuur van de AVG-praktijk is laagdrempelig toegankelijk voor alle mensen met verstandelijke beperkingen in de regio. De eigen huisarts schrijft een verwijzing, waarna een afspraak gemaakt wordt. Voor een afspraak met een nieuwe patiënt reserveren wij een uur voor een kennismakingsgesprek en het bespreken van de klachten. Daarna volgt, indien noodzakelijk, een lichamelijk onderzoek. Vervolgens wordt er een medisch zorgplan opgesteld. De eigen huisarts ontvangt hiervan een geschreven verslag. Voor de patiënt zijn er geen extra kosten aan verbonden.

De AVG is geen vervanging van de eigen huisarts, maar heeft een aanvullende en consulterende rol. De patiënt blijft bij de eigen huisarts.

 

%MCEPASTEBIN%

Gerard van Swietenlaan 3
6525 GB Nijmegen

avg@depraktijknijmegen.nl
088 - 779 50 20

De praktijk

                                                                                                                                                   wijziging

                                                                                                                                stip

  

Logo Sterker gedownload