logo ww024

Alzheimer Café Nijmegen

Het Alzheimer Café zijn maandelijkse bijeenkomsten voor iedereen die met dementie te maken heeft. Elke derde dinsdag van de maand vanaf 19.00 uur. De deuren gaan dan open en wij ontvangen u met een gratis kopje koffie of thee. Het programma begint om 19.30 uur en eindigt omstreeks 21.30 uur. 

Zoals altijd is er veel gelegenheid tot het stellen van vragen of het ter discussie stellen van zaken; ook over andere onderwerpen. Er zijn verschillende hulpverleners en deskundigen aanwezig die u verder kunnen helpen.

Programma voorjaar 2018:

  • Dinsdag 17 april 2018: Bewegen bij dementie. “Kom en blijf als oudere in beweging!” Er is steeds meer aandacht voor de noodzaak van bewegen om daarmee zo lang mogelijk actief en fit te blijven. Dat begint natuurlijk al op jonge leeftijd, maar ook bij ouderen heeft dat een positieve invloed op het brein. Een geriatrisch fysiotherapeut komt uitleggen welk effect bewegen heeft en waarom dat ook bij dementie belangrijk is.
  • Dinsdag 15 mei 2018: Juridische zaken rondom dementie Er verandert veel als je te maken krijgt met dementie. Op het gebied van gezondheid, relaties en zorg, maar ook op praktisch en juridisch gebied.  Wat kun je regelen als je de diagnose dementie hebt? Welke rol speelt wilsbekwaamheid daarin?  Wat houdt een levenstestament in? Een medewerker van ‘Hereditas’ vertelt over het ‘ontzorgen’ hierbij. Deze organisatie is gespecialiseerd in nalatenschappen.
  • Dinsdag 19 juni 2018: Samen dementievriendelijk Hoe wij als samenleving omgaan met dementie is een belangrijk vraagstuk. Als je dementie hebt ben je de eerste jaren uitstekend in staat om zelf de regie te houden. Hoe zorgen we er met elkaar voor dat je met dementie zo lang mogelijk kunt blijven meedoen in de maatschappij? Een medewerker van Alzheimer Nederland vertelt hoe dit in de praktijk kan worden gebracht.

Prof. Cornelissenstraat 2
6524 PJ Nijmegen

nijmegen@alzheimer-nederland.nl
06 - 21 44 60 33

OBG

                                                                                                                                                   wijziging

                                                                                                                                stip

  

Logo Sterker gedownload